+387 36 577 407 | info@ledmostar.ba

Motaža i servis klima uređaja

Kao ovlašteni servisni centar nudimo usluge ugradnje kućnih i komercijalnih klima uređaja. Sa obzirom na različite tehničke karakteristike uređaja i različite uslove postavljanja ne postoji fiksna cijena montaže klima uređaja za sve uređaje već se ona formira po uvidu u vrstu i snagu uređaja, potrebni materijal i način izvodivosti.

Npr. za klima uređaje snage 2,1kW-(7), 2,6kW-(9), 3,5kW-(12) i 5,3kW-(18) početna cijena ugradnje klima uređaja sa bušenjem jednog zida, postavljanjem dva metra freonske instalacije uz visinu na koju se postavlja vanjska jedinica do maksimalno pet metara ima fiksnu cijenu. Svaki dodatni metar freonske instalacije se naplaćuje zavisno od debljine cjevovoda i načina postavljanja sa ili bez PVC kanalice. Svako dodatno bušenje zida se naplaćuje kao i upotreba korpe ili skele u slučaju ekstremnih visina na koje se postavlja vanjska jedinica. U tim slučajevima, ako kupac insistira na ovakvoj motaži, snosi troškove upotrebe korpe ili skele kako u toku motaže, tako i u slučaju potrebe servisne intervencije.

Osim ovoga i svaka olakšica kod montaže se odbija od cijene koštanja montaže, npr. postojeći nosači umanjuju cijenu kao i manji utrošak freonske instalacije.

Uz montažu klima uređaja i čišćenje mjesta ugradnje cijena podrazumjeva i besplatne dolaske i usluge servisiranja u slučaju potrebe a u toku garantnog roka od 24, 36 ili 60 mjeseci zavisno od robne marke.

Pročitano 2041 puta