+387 36 577 407 | info@ledmostar.ba

Rashladne komore

Rashladne komore imaju široku primjenu u svim djelatnostima i koriste se za održavanje i skladištenje kvarljivih proizvoda svih vrsta, od prehrambenih proizvoda do biljaka i sjemenki na razne periode vremena, te za brzo zamrzavanje raznih proizvoda. Ove komore se mogu koristiti za razna područja rada, tj. temperature na kojima se održavaju proizvodi u njima se mogu jednostavno podešavati, a način konstrukcije ovih komora će svakako zavisiti od željene radne temperature.

Dimenzije komora se izrađuju po želji kupca - od termoizolacionih poliuretanskih panela najvišeg kvaliteta varirajućih debljina koje mogu da zadovolje sve potrebe, a također vršimo usluge ugradnje sanitarnih lajsna, rasvjete te automatskih kontrolisanja režima rada. U ponudi također imamo različite dimenzije vrata, koja se mogu otvarati i zaključavati po mehanizmu koji odgovara kupcu (okretna ili klizna vrata, sa raznih vrstama mehanizama za zaključavanje). 

Također vršimo usluge proizvodnje i montaže šok komora - koje se koriste za brzo smrzavanje kvarljivih proizvoda prije skladištenja ili isporuke. Ovo je jako bitna komponenta procesa skladištenja jer bi ova razlika između vremena koje je potrebno da se proizvod zamrzne mogla dovesti do velike promjene u kvaliteti proizvoda. Ove komore rade na principu izmjene toplote zrakom jako velike brzine (4-6m/s) i jako niskim temperaturama unutar rashladnog prostora (-20°C do -40°C) što vodi do ravnomjernog i brzog zaleđivanja. Stvari koju treba uzeti u obzir kada ubacujemo proizvode u šok komoru je distribucija proizvoda po cijeloj komori, prečnik proizvoda kao i kapacitet pojedine komore.

 

Pročitano 3272 puta