+387 36 577 407 | info@ledmostar.ba

Termoizolacioni paneli

Termoizolacioni paneli, još poznati kao 'frigo' paneli ili sendvić paneli, su nezaobilazan materijal tokom izgradnje hladnjača svih tipa, postrojenja za obradu mesa te mljekara. Ovi paneli su napravljeni od obostranog samogasivog poliuretana, prosječne gustine izolacije 40-42 kg/m3, i odlikuju se malom težinom, odličnom mehaničkom otpornošću i termoizolacionim osobinama, kao i dugim radnim vijekom i raznovrsnom primjenom. Pored prostorija za održavanje kvarljivih proizvoda na svim temperaturnim opsezima, ovi paneli se također koriste u građevinarstvu. 

Pored podjele na vrste materijala od kojih je izrađena izolacija unutra ovih panela, postoji još jedna glavna podjela kada razmišljamo o tipi termoizolacionog panela koji nam odgovara - krovni i zidni paneli, varirajućih debljina. 

Izolirani krovni paneli o kojima ovde govorimo su debljine 40mm, mada se sve što spominjemo primjenjuje na panele svih debljina.  Ovi paneli su spojeni nekontinuiranim spojem, sa padom od 7%. Zbog svoje izrade, ovi paneli se mogu koristiti i za zidove sa zakrivljenim spojevima.

Zidni paneli o kojima ovde govorimo su debljina 60/80/100mm, u zavisnosti od potrebe, mada se ovdje, kao i kod krovnih panela, sve primjenjuje na panele koji nisu ovih veličina. Ovi paneli se mogu koristiti za unutrašnje kao i vanjske zidove, a izrađeni su po standardima koji osiguravaju da se mogu koristiti za velik spektar industrijskih primjena.

 

Pročitano 5045 puta