+387 36 577 407 | info@ledmostar.ba

Montaža klima uređaja

Usluge ugradnje klima uređaja

Kao ovlašteni servisni centar nudimo usluge ugradnje kućnih i komercijalnih klima uređaja. S obzirom na različite tehničke karakteristike uređaja i različite uslove postavljanja ne postoji fiksna cijena montaže klima uređaja za sve uređaje već se ona formira po uvidu u vrstu i snagu uređaja, potrebni materijal i način izvodivosti.·

Npr. za klima uređaje snage 2,1kW-(7), 2,6kW-(9), 3,5kW-(12) i 5,3kW-(18) početna cijena ugradnje klima uređaja sa bušenjem jednog zida, postavljanjem dva metra freonske instalacije uz visinu na koju se postavlja vanjska jedinica do maksimalno pet metara iznosi 150KM. Svaki dodatni metar freonske instalacije se naplaćije 25KM bez PVC kanalice ili 30KM sa PVC kanalicom. Svako dodatno bušenje zida ili svaki slijedeći metar visine se naplaćuje po 30KM.

Osim ovoga i svaka olakšica kod montaže se odbija od cijene koštanja montaže, npr.postojeći nosači umanjuju cijenu za 10KM ili manji utrošak freonske instalacije od jednog metra umanjuje ukupnu cijenu za 30KM.

Uz montažu klima uređaja i čišćenje mjesta ugradnje cijena podrazumjeva i besplatne dolaske i usluge servisiranja u slučaju potrebe  a u toku garantnog roka od 24 ili 36 mjeseci zavisno od robne marke.

Pročitano 8160 puta